Nieuws

De Gelderlandschool op RTL-Z

Nationaal schoolontbijt

Donderdag 5 november hebben wij meegedaan met het nationaal schoolontbijt. Alle leerlingen hebben een gezond ontbijt gegeten. Bruin brood met kaas, een stuk fruit en een kopje thee.
Ontbijten is gezond en je lichaam heeft energie nodig om de dag goed te beginnen.

Sponsorloop Ivoorkust UNICEF

Donderdag 29 oktober is Dhr. Jan Marijnissen van UNICEF op school geweest om te vertellen wat de kinderen opgehaald hebben met de sponsorloop.Wat een fantastisch bedrag en wat kunnen zij hier veel goeds mee doen.
De kinderen hebben in totaal € 1456,56 bij elkaar gelopen. Super trots zijn wij op de kinderen!

Ouderbijdrage

Heeft u de ouderbijdrage al betaald?
U betaald éénmalig een bedrag van € 25,00 voor het hele schooljaar. Van dit geld worden de activiteiten zoals Sinterklaas, Kerst, sportdag enz. van betaald.
Als u nog niet heeft betaald, wilt u dit zo snel mogelijk doen op rekeningnummer: NL 11 INGB 000 723 4082
Vermeld a.u.b. de naam van uw kind(eren) erbij. Het is anders heel moeilijk om te kunnen zien voor wie er is betaald.

Ooievaarspas

Als uw kind in het bezit is van een Ooievaarspas, laat deze dan zo snel mogelijk inlezen bij de administratie van school. Dit kan op woensdag, donderdag en vrijdag.
Met deze Ooievaarspas wordt de ouderbijdrage, schoolreis en busgeld voor het zwemmen betaald. De Ooievaarspas is niet voor de overblijf!

Buitenschoolse activiteiten

Vanaf donderdag 12 november zijn er in onze gymzaal na schooltijd, sportactiviteiten gestart voor leerlingen van de groepen 3 en 4.
Dit wordt georganiseerd door Mooi welzijn. Deelname aan deze activiteiten is geheel gratis.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met P.Behagel@mooiwelzijn.nl

Sinterklaas


Het is bijna weer zover dat Sinterklaas naar ons land komt. Het wordt vast anders dan we gewend zijn, maar vast niet minder leuk. Vanaf maandag 9 november is er iedere dag om 18:00 uur op Zapp het Sinterklaasjournaal.

De komende weken werken wij natuurlijk naar het grote Sinterklaasfeest op school toe. U krijgt hier nog informatie over.

Vrijdag 4 december vieren wij het Sinterklaasfeest op school. Wij hebben dan een continurooster tot 13:00 uur. Alle kinderen blijven gratis over en zijn vanaf 13:00 uur vrij! De landelijke aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten kunt u zaterdag 14 november om 12:00 uur zien bij de NTR op Zapp.

Schoolfruit


Wij hebben nog een keer schoolfruit aangevraagd bij JOGG en EU –schoolfruit en we krijgen dat nog een keer.

We willen graag schoolfruit omdat het goed is als het eten van groente en fruit een gewoonte wordt want dat is erg belangrijk voor de gezondheid.
Kinderen van 4-8 jaar behoren 100-150 gram groente + 1 stuk fruit per dag te eten en kinderen van 8-12 jaar behoren 150-200 gram groente + 2 stukken fruit te eten per dag. Dat eten de meeste kinderen niet en daarom is het mooi als ze op school wennen aan het eten van groente en fruit.

Op dinsdag, donderdag en vrijdag krijgen de leerlingen in de ochtend groente of fruit. Drie vaste ouders maken het fruit schoon en delen het uit. Ze treffen daarbij hygiëne maatregelen zoals het dragen van mondkapjes en handschoenen.

Als u vragen over het schoolgroente en fruit dan kunt u die stellen aan mij.
Vriendelijke groet, Anita Houweling.

Translate »